Epilare definitiva SHR

CE ESTE LASERUL SHR

Laserul SHR (Super Hair Removal) acumulează experiența din tehnologia IPL, două sisteme într-un sistem cu cea mai mare eficacitate la ora actuală. Cu această metodă revoluționară se îndepărtează atât părul subțire, cât și deschis la culoare (gri). Cu acest sistem nu se mai ține cont de “bronzarea pielii”, se poate aplica oricând, clienta/clientul hotărăște când începe epilarea, că este vara-soare sau iarnă, în orice anotimp se poate practica epilarea SHR.

PROCEDURA

Părul se rade cu o zi înainte de epilare, iar după epilarea definitivă în următoarele zile, săptămâni cad bulbi de păr distrofiat, care nu se mai refac niciodată. Numai părul care se află în fază de creștere poate fi cu succes epilat. Este indicat să nu se epileze cu ceară în ultimele 3 săptămâni.
Se protejează ochii cu ochelari speciali și se aplică un strat subțire de ultragel pe suprafața de epilat. Pacientul simte o senzaţie caldă, însă tratamentul este fără dureri si fără efecte secundare.
Pentru o epilare definitivă, se recomandă 6-8 ședințe la un interval aproximativ de 4 săptămâni. Repetarea terapiei la aproximativ o lună este necesară pentru a prinde firul de păr în faza de creștere. Cu toate că este denumită epilare definitivă, aceasta  necesită după terminarea ședințelor câte o ședință anuală de întreținere, deoarece chiar dacă este o procedură extrem de valoroasă, cu rezultate excelente, cu distrucția a peste 90-95% dintre foliculii piloși și cu efect de durabilitate în timp, poate exista o reapariție, în procent extrem de mic, al firelor de păr.

POST-PROCEDURA

Datorită tehnologiei eficiente de răcire și a modului de lucru în mișcare, cu eficientizarea transmisiei energiei strict la nivelul dermului și protecția maximală a epidermului, reacțiile post procedură și apariția de arsură/vezicule, cruste sau riscul de hiperpigmentare sunt minimizate aprope spre dispariția acestora, rarele situații de reacții adverse sunt apărute în contextul nerespecării indicațiilor și a ignorării contextului medical al pacientului.

NU există restricții postprocedură deoarece epidermul este respectat în integritatea sa.

CONTRAINDICATII

Protejarea si evitarea leziunilor cutanate (de exemplu: alunițe) în timpul procedurilor este foarte importantă.  De aceea nu se realizează proceduri de epilare definitivă la femei însarcinate sau care alăpteaza și  la pacienții cu un istoric  de neoplazii.

Am înţeles contraindicaţiile tratamentului cu laser SHR si nu mă aflu în nici una din aceste situații:

  • sarcină
  • alaptare
  • medicamente fotosensibilizante (ex. retinoizi (Sotret, Roaccutane), Tetraciclină, Doxiciclină, antimalarice)
  • boli fotosensibile (ex. lupus eritematos)
  • epilepsie
  • leziuni traumatice la nivelul pielii, cancer

 

Pentru obţinerea efectului dorit, sunt necesare mai multe sedinţe efectuate la interval cuprins intre 4-6 săptămâni. Ţinând cont de variabilitatea individuală, nu se poate aprecia cu exactitate timpul necesar până la obţinerea efectului dorit, rezultatele tranzitorii nereprezentând o garanţie a efectului definitiv al tratamentului prin laser SHR.

  • Nu ştiu să fiu suferind de nici una dintre afecţiunile contraindicate de tratamentul prin laser SHR şi nu sunt sub tratament cu medicamentele contraindicate.